Hubněte tancem

Nebaví vás již monotónní rádoby hubnoucí cvičení a rádi byste spojili čas strávený spalováním kalorií se zábavou? Vyzkoušejte jedinečné taneční lekce. Právě díky spojení jejich aerobního charakteru s učením tanečních kroků a choreografií si dnes opět razí cestu do světa fitness. Nejde totiž pouze o jejich blahodárný vliv na naší tělesnou schránku, ale zároveň jejich pomocí rozvíjíme i naše myšlení, paměť a také psychické uvolnění. V dnešní bohaté nabídce si vybere již opravdu každý.

Zumba

Jedná se o dynamické fitness cvičení, ve kterém se setkáte jak s aerobikem, tak latinskoamerickými tanci. Zumba je založena na principu přerušovaného kardio tréninku, kde se střídá svižná část s pomalou a v této kombinaci dochází ke spalování tuků a efektivnímu formování celého těla. Nemusíte se ale bát, že byste během lekce nestíhali! Aby se vám v Zumbě dařilo, nemusíte umět tancovat. Na hodinách se začíná nejprve s velmi jednoduchými sestavami, které se postupně doplňují o nové prvky, a zvládnout je tak může opravdu každý. Na lekci Zumby nepotřebujete mít žádné taneční či fitness zkušenosti, je navržena pro každého bez rozdílu věku, váhy či kondice.

Dance Aerobic

Spočívá v zábavnější formě klasického aerobicu. Dance Aerobic spojuje základní kroky aerobicu s tanečními prvky, které do sestav vnášejí složitější a více taneční choreografie. Zpravidla se cvičí na melodickou hudbu, časté jsou také latinskoamerické rytmy. Struktura hodiny se blíží klasickému aerobicu, začíná se zahřátím a protažením, následuje hlavní fáze, která trvá nejdéle a během které se cvičí různé taneční choreografie, jež se v závěrečné fázi často propojují. Po nacvičení choreografie může být zařazeno posilování a následuje závěrečné protažení. Dance aerobic je vhodný především pro milovníky melodické hudby, na své si však jistě přijdou i příznivci latinsko-amerických rytmů.

 

StreetDance

Street Dance, nazývaný také pouliční tanec je zastřešující pojem, který se používá pro popis tanečních stylů, které se vyvinuly mimo tanečního studia, přímo v ulicích, školních dvorech a tanečních klubech. Stále více tyto tance získávají na popularitě, lidé je berou jako formu umění, lze v nich soutěžit, další pozitivní aspekt je zlepšení fyzičky. Mezi taneční techniky a styly patří do street dance Hip Hop, RnB, Free Style, New Style, Old Style, Hype, Funky, Lockin, Poppin, Break Dance, House Dance a řada dalších. Záleží na člověku, který styl mu nejvíce vyhovuje. Street dance vám zlepší fyzičku, výborně se zahřejete a protáhnete tělo, zlepšíte techniku díky zaměření se na pohyby různých částí těla a pak samozřejmě vyzkoušíte i různé choreografie, které jsou buďto jednoduché či trošku těžší. Ale také záleží na poslechu hudby, musíte milovat všechny možné žánry hudby, cítit srdcem rytmus a vyjadřovat tak veškeré pocity – pokud jste smutní, stačí, že vám endorfiny rozproudí celé tělo a odcházíte s pocitem štěstí, protaženým tělem, a že jste ze sebe vydali svou energii.

AfroDance

Představuje souhrn tanečních choreografií, který se dá charakterizovat jako nespoutaný, živelný či energický proud zábavy! AfroDance spojuje řadu nejrůznějších stylů jako moderna, jazz, funky nebo hip-hop. Tancuje se na velmi podmanivou africkou hudbu, která nás přenese až na břehy západní Afriky. Afro Dance se zaměřuje hlavně na izolaci jednotlivých částí těla a přirozenou koordinaci pohybů. Cílem je dosáhnout vlastního tanečního projevu prostřednictvím splynutí s hudbou. AfroDance je charakteristický také spontánním tanečním projevem účastníků, kdy se neklade takový důraz na striktní dodržování choreografií, mnohdy tak vznikají jedinečné choreografie za spoluúčasti cvičících. Lekce jsou tak kombinací kardio tréninku, posilování s vlastní vahou a strečinku. Moderní AfroDance je vhodný pro muže i ženy. Na lekci je vhodné se dostavit v pohodlném volnějším oblečení, tancuje se zpravidla naboso.

JazzDance

Jazzový tanec je doma zejména v různých videoklipech a v muzikálech. Tanec – jedinečné spojení pohybu s hudbou vám dává možnost vstoupit do nového světa, ve kterém zapomenete na všední starosti a prožijete radost z pohybu. Můžete se nechat unést hudbou a pohybem, vyjádřit svoji osobnost, svoje pocity a nálady. Jazz Dance je stejně jako scénický tanec prostě plný emocí, nemá žádná striktní pravidla ani omezení. Scénický tanec a Jazz Dance jsou vhodné opravdu pro všechny, získávají na oblibě právě díky volnosti a přirozenosti pohybu, pokud je vyzkoušíte, jistě nebudete litovat. 

MTV Dance

Taneční styl inspirovaný popkulturou a videoklipy s MTV, cílený hlavně na podívanou a show. Své základy nezapře v Hip Hopu a jeho modifikacích. Na své si přijdou fanoušci popových ikon jako Lady Gaga, Beyoncé či Peaches. Velmi důležitá je u MTV Dance osobnost lektora, který dává lekcím podobu dle svých vlastních hudebních preferencí. MTV Dance je náročnějším tanečním stylem, zejména pro nutnost trénování choreografií, které jsou jinak dokonalé a maximálně sexy. Nejedná se tedy o jednostranně zaměřený styl jako např. Zumba, míra komplexnosti je však vyvážena výsledným efektem, který je prostě wow. Lekce jsou tak vhodné pro každého, kdo je ochoten na sobě pracovat.

Fitbalet

Je to tanečně posilující skupinové cvičení. Střídají se protahující a posilující prvky. Klientky, které jsou ‚vyskákané‘ z jiných forem podobných cvičení, se zde přeladí na klidnější notu. Více si užívají překrásných volnějších písní. Posílí se zde zádové svaly, všechny svaly nohou, krásně se formuje zadeček, zlepší se držení těla. Přitom všechny klientky u nás protáhnou zkrácené svaly, zlepší koordinaci pohybu paží a nohou, a hlavně – cítí se žensky, protože ladné pohyby jsou na ženách krásné. Fitbalet je zařazeno do skupiny cvičení Body & Mind, což v překladu znamená propojení těla a mysli. Neočekávejte na cvičení těžké a náročné choreografie, v první řadě by měla být lekce určena pro širokou veřejnost, dále je koncipována tak, aby nadchla a bavila. Na lekci je velmi důležitá hudba, která není pouze doplňkem, ale určuje rytmus a náladu celé hodiny.