Co frčí ve fitku: zumba, jóga, nebo novinky?

Každoročně přibývají ve fitness studiích zbrusu nové lekce, které alespoň na chvíli zamávají s obsazeností ostatních kurzů. Jak to, že některé druhy cvičení se těší oblibě dlouhá léta, ale na jiné si za pár sezón ani nevzpomenete? Víte, které hodiny jsou nejvíc v kurzu, a které naopak moc lidí nenavštěvuje?

 

Zumba i pilates bez ohledu na věk

„Spousta žen stále chodí na zumbu, rády ale mají také port de bras, pilates, kruhový trénink nebo cvičení s fitbally,“ říká Tereza Semrádová, instruktorka pražského studia Fascinace. Fenomén zumba sice okupuje studia několikátý rok, počet jeho fanynek ale pozvolna klesá. „Oproti předchozímu roku opravdu zaznamenáváme menší zájem. Ženy se ze zumby přesouvají například na kruhový trénink nebo kickbox,“ dodává Tereza.

Na jedné straně se tedy oblibě těší taneční lekce, na straně druhé se drží i pomalejší cvičení. Studia tak mohou uspokojit lidi s různými preferencemi a také v různých věkových kategoriích. „Na port de bras k nám chodí dvanáctiletá slečna i šedesátiletá paní,“ potvrzuje instruktorka Tereza.

 

Celý článek naleznete zde