Domácí úkol duben 2016

Cvik 1 – Posílení spodních břišních svalů

Varianta 1 – nohy natažené a položené na zemi na šíři kyčelních kloubů / Varianta 2 – jedna noha v pozici židle druhá natažená a položená na zemi

V lehu na zádech - varianta 1 nebo varianta 2. Přitahujeme pánevní trn šikmo nahoru ke spodním žebrům. Představíme si u toho například zavírání obálky. Neopíráme se o nohy ani ruce.  Cvičíme každý den 10x na obě strany

Cvik 2 – Zadeček

V lehu na zádech s nohama nataženýma a vnitřními stranami stehen přitisknutýma k sobě, stáhneme obě půlky zadečku a zkusíme jej mírně nadzvednout. Při tomto cviku můžeme cítit mírné napětí v bedrech, po cvičení nezapomeneme bedra uvolnit například přitažením kolen k hrudníku a mírným zakolíbáním na zádech. (cvičit můžeme i s vypodložením pat na overballu)

Cvik 3 – prsní svaly a tricepsy

V lehu na boku provádíme jednoruční klik - položíme se na bok, spodní nohu pokrčíme a horní natáhneme do dáli. O spodní ruku si opřeme hlavu a dlaň horní ruky položíme před spodní rameno. S výdechem se vzepřeme o dlaň, kterou máme na zemi, vytahujeme se za horní napnutou nohou do dálky a napneme loket. Po té pomalu pokládáme tělo zpátky na zem.

Cvik 4 – posílení vnitřních břišních svalů

V pozici na všech čtyřech s výdechem pomalu zvedneme obě kolena jen centimetr od země a poté pomalu s nádechem položíme na zem. Zde bychom měly cítit práci břicha.