PortDeBras - Redaktorka ONA Dnes sama vyzkoušela

Nejvhodnější chvíle na sportování venku je jaro a nejlepší čas, kdy začít s novým sportem v tělocvičnách a fitness centrech, je právě teď. Redaktorky tištěného magazínu ONA DNES otestovaly nejrůznější formy pohybu.

PortDeBras

Vyzkoušela redaktorka Kristina Komůrková


Kdo nevládne baletní terminologií, může si pod názvem tohoto cvičení představit cokoliv. Třeba nějaký bojový sport. Je pravdou, že na první lekci tancování inspirovaného baletními pozicemi jsem bojovala s tím, abych ze sebe dostala ladnost a eleganci. Ale povedlo se.
Port de bras je cvičení inspirované baletem. V podstatě při lekci tancujete a posilujete v jednom. Na pohled působí rozvláčně, lehce, ale připravte se na to, že po lekci vás bude pořádně bolet tělo. Hlavně ruce a záda.

Lekce probíhají před zrcadly, abyste viděli, jak vám to (ne)jde.

"Port de bras je kombinace strečinku a tance, oproti zumbě je pomalejší, víc si při něm uvědomujete vlastní tělo," říká lektorka Tereza Semrádová ze Studia Fascinace. "Protáhnete si při něm svaly, zmobilizujete klouby a posilujete, a to hlavně horní části těla."
V úvodu lekce cvičíte jen jednotlivé pozice rukou, učíte se správně držet tělo (ramena dolů, lokty nahoru je nejčastější připomínka, kterou od Terezycelouhodinu slýchám) a po deseti minutách toužíte po jediném - připažit. Už teď jsem zapocená, a to teprve začínáme.
Pouštíme se do jednotlivých choreografií, některé jsou jednodušší, při těch složitějších se chvílemi ztrácím - kdy mám vysunout jakou nohu? Na jakou stranu se otočit? Ale už na druhé hodině vidíte pokroky. Plié mi jde čím dál líp, pohyby rukou už taky vypadají elegantněji, kochám se pohledem v zrcadle, jak žensky tohle tancování působí.


 

Celý článek naleznete zde